Σύμβολα Ασφαλείας PDF Εκτύπωση E-mail

Η HSS καθιστά ιδιαίτερα εύκολη τη σωστή χρήση των εργαλείων. Μπορείτε να προμηθευτείτε από τα καταστήματά μας οτιδήποτε χρειάζεστε προκειμένου εσείς και το προσωπικό σας να εργαστείτε με ασφάλεια.

 

Για να σας διευκολύνουμε, σας διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα προϊόντα της HSS πληρούν τους κανονισμούς Υγιεινής & Ασφάλειας στον Εργασιακό Χώρο, και γι΄ αυτό δίπλα στην περιγραφή κάθε εργαλείου στον κατάλογό μας υπάρχουν τα σύμβολα ασφαλείας.

 

H.O.L. Υποδεικνύει το μέγιστο ύψος εργασίας.
S.W.L. Μην υπερβαίνετε το φορτίο ασφαλούς εργασίας ή το όριο χωρητικότητας του εκάστοτε μηχανήματος.
REACH Ύψος εργασίας (2 μέτρα πάνω από την πλατφόρμα εργασίας).

 

Προστατευτικά Ματιών
Όλα τα προστατευτικά γυαλιά πληρούν όλες τις προδιαγραφές του κανονισμού ΕΝ 166.Β και BS2092 – τα προστατευτικά γυαλιά 1ης  βαθμίδας  για πολύ επικίνδυνες εργασίες και τα γυαλιά 2ης βαθμίδας για λιγότερο επικίνδυνες εργασίες.

 

Μάσκα 1
Μάσκα μιας χρήσης, γενικής χρήσης ή μάσκα για χώρους εργασίας με λίγη σκόνη και όπου γίνεται ψεκασμός με υδροδιαλυτά σπρέι.

 

Μάσκα 2
Αναπνευστική μάσκα μιας χρήσης με φίλτρο άνθρακα για αναθυμιάσεις ηλεκτροσυγκόλλησης, όζοντος καθώς και για πιο ενοχλητικές αναθυμιάσεις.

 

Μάσκα3
Σε μερικές εφαρμογές ο χρήστης θα πρέπει να συμβουλευτεί τον προμηθευτή του προϊόντος για την χρήση της καταλληλότερης μάσκας τύπου COSHH καθώς και τις οδηγίες χρήσης από τον κατασκευαστή.

 


Μάσκες Ηλεκτροσυγκόλλησης
Οι μάσκες ηλεκτροσυγκόλλησης και τα προστατευτικά γυαλιά συμπεριλαμβάνονται στον εξοπλισμό σας.
 

Προστατευτικά Ακουστικά
Σας προστατεύουν από τους ισχυρούς θορύβους στο χώρο εργασίας. Οι ωτοασπίδες είναι κατάλληλες για εργασίες μικρής διάρκειας.  

 

Υποδήματα Ασφαλείας
Πληρούν τις προδιαγραφές του κανονισμού ασφαλείας BS EN 345 για προστασία των ποδιών. 

 

 

Προφύλαξη Από Κραδασμούς
Συμβουλευτείτε τις οδηγίες μας για την προφύλαξή σας από κραδασμούς στην ενότητα: Αντιμετώπιση Κραδασμών στα Άνω Άκρα.

 

Προστατευτικά Γάντια
Διαθέτουμε ακόμη μεγάλη ποικιλία από γάντια για την ασφάλεια των χεριών σας όπως σιδερόπλεκτα γάντια, γάντια από PVC, βαμβακερά ή ενισχυμένα γάντια.

 

Προστατευτικά Κράνη
Επίσης διαθέτουμε πληθώρα κρανών ασφαλείας για την προστασία σας από την πτώση διαφόρων αντικειμένων στο χώρο εργασίας. Η χρήση τους στα εργοτάξια είναι υποχρεωτική.

 

Προστατευτικές Φόρμες
Φόρμες μιας χρήσης αλλά και φόρμες από ανθεκτικό πολυπροπυλένιο προστατεύουν τα ρούχα σας από κηλίδες και βρωμιά.

 

Αντι-ηλεκτροπληξιακοί Διακοπές RCD
Ένας μηχανισμός που σας προστατεύει από τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Συστήνεται ιδιαίτερα για ηλεκτρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους ή γενικά σε χώρους με υγρασία.

 


Ανελκυστήρας Προσωπικού
Εξοπλισμός ειδικά κατασκευασμένος για την ανέλκυση προσωπικού. Συστήνεται παράλληλα η χρήση όλων των προστατευτικών εξαρτήσεων.

 


Κάθετος Ανελκυστήρας
Χρησιμοποιείται μόνο για κάθετες ανελκύσεις. Τοποθετήστε ή κρεμάστε τον μηχανισμό από ασφαλές σημείο για την ασφαλή ανέλκυση ή καθέλκυση φορτίων ή εξοπλισμού.

 


Ανέλκυση από κάθε πλευρά
Χρησιμοποιείται για να ανυψώσετε, να σύρετε ή να τραβήξετε τον εξοπλισμό σας από οποιαδήποτε σημείο κι αν βρίσκεται. Απλά στηρίξτε τον μηχανισμό σε ασφαλές σημείο για να αντέξει το βάρος του φορτίου σας. Προβλέπεται να υπάρξει τριβή κατά την επαφή με το φορτίο που τραβάτε.

 


Ανέλκυση στον αέρα
Μη χρησιμοποιείτε συρματόσχοινο ή αλυσίδα κατά την ανέλκυση στον αέρα. Αποφύγετε την υπερφόρτωση του γάντζου, με ενισχυμένους γάντζους. Ενώστε τον ανυψούμενο εξοπλισμό σας με ένα λουκέτο τύπου «D». Καλύψτε τις αιχμηρές πλευρές  για να μη προκληθεί ζημιά στον εξοπλισμό σας.

 

Σταθεροποίηση Αιωρούμενου Φορτίου
Βεβαιωθείτε ότι το φορτίο ισορροπεί και ότι το προσωπικό σας βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από αυτό. Τοποθετήστε αναγνωριστικές ταινίες για να ελέγχετε τυχούσα περιστροφή του. Μην αφήνετε το εν λόγω φορτίο χωρίς την εποπτεία κάποιου. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στο χώρο τοποθέτησης του φορτίου και ότι έχει το κατάλληλο μέγεθος και αντοχή για τον εξοπλισμό και το φορτίο σας. 

 


Γάντζος Ασφαλείας
Βεβαιωθείτε ότι οι γάντζοι ασφαλείας είναι κλειστοί και ότι τα συρματόσχοινα / αλυσίδες δεν είναι μπλεγμένα και κρέμονται ελεύθερα.

 

Διαμαντόδισκοι
Οι διαμαντόδισκοι και εκμηδενίζουν τον κίνδυνο να τραυματιστείτε από φθορά του δίσκου κατά τη διάρκεια της εργασίας σας  και επίσης διαρκούν περισσότερο και έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τους συμβατικούς δίσκους. Η χρέωση του δίσκου γίνεται ανά χιλιοστό, εκτός εάν γίνει άλλη συμφωνία.

 


Σύμβολα Μεταφοράς


Αυτοκίνητο
 
Κοτσαδόρος
 
Φορτηγό
 
Φορτηγό 7.5 Τόνων

 

Μεταφορά εξοπλισμού από εσάς
Εάν επιθυμείτε να μεταφέρετε εσείς οι ίδιοι τον εξοπλισμό σας, το βάρος σε κιλά αναγράφεται πάνω σε κάθε μηχάνημα καθώς επίσης και το είδος του οχήματος που απαιτείται για τη μεταφορά του. Εάν δεν υπάρχει κάποιο σύμβολο τότε ο εξοπλισμός σας μπορεί να μεταφερθεί ακόμα και από ένα οικογενειακό επιβατικό αυτοκίνητο.